Premier League Preview 2022/2023 (Part 3)

03/08/2022 21:41
Τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στην Πρέμιερ Λιγκ, με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες που συμμετείχαν και πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και τις τρεις νεοφώτιστες, μαζί με κάποιες μακροχρόνιες σκέψεις!


Άστον Βίλα
Ήρθαν: Ντιέγκο Κάρλος (Σεβίλλη), Αουγκούστινσον (Σεβίλλη), Καμαρά (Μαρσέιγ),
Έφυγαν:
Προπονητής: Στίβεν Τζέραντ (2η σεζόν)

Στην περσινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο απώλεσε τον ηγέτη της, ο οποίος αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω για την καριέρα του και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Σίτι. Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της από την πώληση του Γκρίλις επενδύθηκαν άμεσα, και Μπέιλι, Ινγκς και Μπουεντία ήρθαν για να καλύψουν το κενό, κάτι που στην αρχή έδειχνε να μην είναι εφικτό. Έτσι το Νοέμβριο ήρθε η αντικατάσταση του Ντιν Σμιθ από τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της ομάδας. Η ανάκαμψη στην απόδοση και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν άμεσα. Οι διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο με την αποχώρηση παιχτών με μικρό χρόνο συμμετοχής και η έλευση των Λούκας Ντιν (Έβερτον) και Φιλίπε Κουτίνιο (Μπαρτσελόνα δανεικός) βοήθησαν στην εικόνα της ομάδας. Αν δεν πάθαινε ένα μικρό μπλακ άουτ στα τέλη της σεζόν σίγουρα θα τερμάτιζε ψηλότερα. Λίγο έλειψε μάλιστα να γίνει και ρυθμιστής στη μάχη του τίτλου και να καταφέρει ο Στίβεν Τζέραρντ να κάνει δώρο στη Λίβερπουλ την πρωτιά (και σ’ εμάς το μακροχρόνιο), αλλά τελικά δεν κράτησε το προβάδισμα των δύο γκολ κόντρα στη Σίτι.

Ιδιαίτερα δραστήριοι το καλοκαίρι οι «Χωριάτες». Ο Κουτίνιο φαίνεται να αναγεννήθηκε με τα χρώματα της Βίλα και φυσικά αποκτήθηκε με μεταγραφή. Πήραν δανεικό με οψιόν αγοράς τον Αουγκούστινσον από τη Σεβίλλη, ως μπακ απ του Ντιν, ενώ επιτυχία θεωρείται και η απόκτηση του ταλαντούχου Καμαρά από τη Μαρσέιγ, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν κάποιο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση στους Γάλλους. Τέλος, εξαιρετική κίνηση και η απόκτηση του Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος παρτενέρ του Μίνγκς στο κέντρο της άμυνας. Αποχωρήσεις παιχτών σημαντικών για την ομάδα δεν υπήρξαν – Τάργκετ και Τρεζεγκέ που παραχωρήθηκαν σε Νιουκάστλ και Τραμπζονσπόρ είχαν δοθεί δανεικοί από πέρυσι.

Η δουλειά που κάνει ο Τζέραρντ στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ φάνηκε από την πρώτη στιγμή και η ομάδα δείχνει πλήρης σε όλες τις γραμμές. Το πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα είναι στόχος ρεαλιστικός, ειδικά αν ο Τζέραρντ καταφέρει να πάρει κάτι περισσότερο από παίχτες όπως οι Ίνγκς και Μπέιλι, οι οποίοι δεν έδειξαν να εγκλιματίζονται στην πρώτη τους χρονιά στην ομάδα.

Aston Villa Top Midlands Team @2.25 x 10u, bet365 (επιλογή εκτός πίνακα)


Σαουθάμπτον
Ήρθαν:  Μπαζούνου (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρά (Μπορντό), Λάβια (Μάντσεστερ Σίτι), Μπέλα-Κότσαπ (Μπόχουμ), Αρίμπο (Ρέιντζερς), Λις (Αλτάι)
Έφυγαν: Φόρστερ (Τότεναμ), Λονγκ (Ρέντινγκ), Λιούις (Μπράντφορντ)
Προπονητής: Ραλφ Χάσενχουτλ (5η σεζόν)

Ένα διαρκές πάνω – κάτω όλη η χρονιά της. Από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες του πρωταθλήματος, ικανή για το καλύτερο αλλά και για το (πιο σύνηθες) χειρότερο. Κέρδισε την Άρσεναλ και την Τότεναμ, δεν έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκοψε βαθμούς από τη Σίτι, ενώ παράλληλα έχασε από τη Νόριτς τη Γουότφορντ και την Μπέρνλι, αποτελέσματα που δίνουν εικόνα για το τι είδαμε από εκείνη όλη τη σεζόν. Η 15η θέση ήρθε δίκαια, δεν κινδύνεψε, αν και η απόδοση του δεύτερου γύρου ήταν, κατά κανόνα, προβληματική. Στα θετικά η (ως συνήθως) καλή σεζόν του ηγέτη Γουόρντ Προους αλλά και η έκπληξη της περσινής χρονιάς, ο 19χρονος δεξιοπόδαρος μπακ Λιβραμέντο.

Αρκετές οι κινήσεις των «Αγίων» μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς όμως κάποια από αυτές να ξεχωρίζει. Αποκτήθηκε ο νεαρός Μπαζούνου για να καλύψει κάτω από τα δοκάρια το κενό του Φόρστερ που αποχώρησε. Από τους υπόλοιπους μόνο ο Αρίμπο διεκδικεί θέση στη βασική ενδεκάδα, τα πρώτα δείγματα του οποίου στα φιλικά της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ενώ για τους νεαρούς Μαρά, Λάβια και Μπέλα-Κότσαπ θα χρειαστεί χρόνος για να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής.

Μπαζούνου και Μακάρθι θα συναγωνιστούν για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, χωρίς να έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Χάσενχουτλ προτίμηση σε κάποιον εκ των δύο. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές συγκριτικά με την περσινή ομάδα. Κι εκεί έγκειται και ο προβληματισμός μας. Μάλλον δεν προβληματίστηκαν στο Σαουθάμπτον από το περσινό πολύ κακό τρίμηνο στα τέλη του πρωταθλήματος, όπου πέτυχαν μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες σε δώδεκα αγώνες. Και δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα. Αμυντικά δεχόταν ευκαιρίες και γκολ με το τσουβάλι, ενώ επιθετικά ό,τι έκανε ο Γουορντ Προους. Προς το παρόν δεν νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι, και στόχος με αυτά τα δεδομένα είναι η παραμονή στην κατηγορία.


Έβερτον
Ήρθαν: Ταρκόφσκι (Μπέρνλι), Μακνίλ (Μπέρνλι), Βινάκγρε (Σπόρτινγκ),
Έφυγαν: Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Κέννι (Χέρτα), Τοσούν (Μπεσίκτας), Ντελφ (ελεύθερος), Σίγκουρντσον (ελεύθερος), Ελ Γκάζι (Άστον Βίλα – λήξη δανεισμού), Ντελφ (ελεύθερος), Λόνεργκαν (ελεύθερος),
Προπονητής: Φρανκ Λάμπαρντ (2η σεζόν)

Κατάφερε να έχει ως στόχο την παραμονή και την πέτυχε την προτελευταία αγωνιστική με ανατροπή κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ στο ημίχρονο έχανε με 0-2 μέσα στο Γκούντισον Παρκ. Μέσα στη χρονιά πέρασε από χίλια κύματα, βρέθηκε αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο και φλέρταρε με τον υποβιβασμό. Άλλαξε προπονητή (Λάμπαρντ στη θέση του Μπενίτεθ), ενισχύθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (Ελ Γκάζι, Φαν ντε Μπεκ, Ντελε) και γλίτωσε από τα χειρότερα χωρίς όμως να πείσει με την απόδοσή της. Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχημένη σεζόν όταν με τέτοιας ποιότητας ρόστερ παλεύεις μέχρι τέλους για να σώσεις την κατηγορία. Κρατάμε μόνο ως θετικό ότι όταν η μπάλα έκαιγε, βρήκε τρόπο να αντιδράσει.
 
Εκμεταλλεύτηκε τον υποβιβασμό της Μπέρνλι και έφερε στο Γκούντισον Παρκ, τους διασωθέντες από το περσινό ναυάγιο της ομάδας, Ταρκόφσκι και Μακνίλ, ενώ κάτοικος Λονδίνου για την επόμενη χρονιά θα είναι και ο γνωστός μας από το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Ρούμπεν Βινάγκρε. Παράλληλα, έγινε ξεκαθάρισμα στο ρόστερ και αποχώρησαν παίχτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. Δεν υπάρχουν όμως μόνο ευχάριστα για τα «Ζαχαρωτά» καθώς έχασε το αστέρι και πρώτο σκόρερ της περσινής περιόδου Ριτσάρλισον, ο οποίος πήγε στην Τότεναμ.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ζήσει πάλι τις περσινές καταστάσεις. Και δεν είναι λογικό, μια ομάδα με τέτοιας ποιότητας ρόστερ, να παλεύει για την παραμονή. Μια θέση στη μέση της βαθμολογίας είναι πιο κοντά στην ομάδα και είναι εφικτή. Τα γκολ του Ριτσάρλισον μπορεί να τα βρει από τον Κάλβερτ Λιούιν, ο οποίος πέρυσι ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, ενώ η προσθήκη του Ταρκόφσκι ανεβάζει το επίπεδο στο κέντρο της άμυνας. Ο προβληματισμός μας για τη φετινή χρονιά αφορά τον Φρανκ Λάμπαρντ. Μπορεί ο Λονδρέζος τεχνικός να είχε μια εξαιρετική καριέρα ως παίχτης, δεν μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει το ίδιο και ως τεχνικός. Δεν εντυπωσίασε στην Τσέλσι, δεν είδαμε κάτι να καταφέρνει να αλλάζει και στην Έβερτον. Θα του δώσουμε μια πίστωση χρόνου, ώστε να δούμε τι μπορεί να καταφέρει και φέτος, έχοντας πραγματοποιήσει το σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας.


Λιντς
Ήρθαν:  Άαρονσον (Σάλτσμπουργκ), Σινιστέρα (Φέγενορντ), Ανταμς (Λειψία), Κρίστενσεν (Σάλτσμπουργκ), Ρόκα (Μπάγερν), Γκιαμπί (Μάντσεστερ Σίτι)
Έφυγαν: Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι), Ρόμπερτς (ΚΠΡ – δανεικός)
Προπονητής: Χέσε Μαρς (2η σεζόν)

Μετά την Έβερτον, η Λιντς πέρυσι αποτέλεσε τη δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της ομάδας, το Φεβρουάριο του 2022, απολύθηκε ο ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους φιλάθλους της Λιντς, όσο και στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, Μαρσέλο Μπιέλσα. Αντικαταστάτης του ο Αμερικάνος Χέσε Μαρς. Η εντός έδρας ήττα με 4-0 από την Τότεναμ ήταν το τελευταίο από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων για τα «Παγώνια» και έτσι επήλθε το μοιραίο για τον Αργεντίνο προπονητή. Η πρόσληψη του Μαρς έφερε αρχικά ένα σερί σχετικά καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων (βοήθησε και το εύκολο πρόγραμμα βέβαια σε αυτό) και φτάσαμε στις δυο τελευταίες αγωνιστικές, όταν και παρακολουθήσαμε ένα συναρπαστικό φινάλε. Ευρισκόμενη κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στη Μπράιτον και να πάει στην τελευταία αγωνιστική ισόβαθμη με την Μπέρνλι αλλά με χειρότερη διαφορά τερμάτων. Εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μπέρνλι από τη Νιουκάστλ και με νίκη κόντρα στην Μπρέντφορντ ανανέωσε για ακόμα μια χρονιά την παρουσία της στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας. Σίγουρα η συνολική εικόνα κρίνεται κακή αλλά θα της δώσουμε ένα ελαφρυντικό λόγω των πολλών τραυματισμών κομβικών παιχτών που την ταλαιπώρησαν όλη τη χρονιά.

Ραφίνια και Φίλιπς αποτελούν παρελθόν για την ομάδα του Λιντς και αυτό από μόνο του αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο οι αποχωρήσεις αυτές έφεραν στα ταμεία της ομάδας σχεδόν 110 εκ. ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν τα κενά τους με παίχτες μικρότερης αξίας μεν, περισσότερους σε αριθμό δε, κάτι που προσδίδει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Το περσινό πάθημα με τους πολλούς τραυματισμούς δείχνει να έπαιξε ρόλο στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Ο Μαρς επέλεξε κυρίως παίχτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και τους γνωρίζει καλά, ωστόσο όλοι θα κάνουν φέτος το ντεμπούτο τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κρίστενσεν ήρθε για να γεμίσει το ρόστερ στα άκρα της άμυνας, Ανταμς και Ρόκα κάλυψαν το κενό του Φίλιπς, ο Σινιστέρα αντικατέστησε τον Ραφίνια στα άκρα της επίθεσης και ο Άαρονσον θα δώσει περισσότερες επιλογές στον Μαρς στο κέντρο του γηπέδου. Τέλος, στις τάξεις της ομάδας υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση του Μπάμφορντ. Μετά τους επανειλημμένους τραυματισμούς του στην περσινή περίοδο ίσως εξεταστούν παίχτες στην κορυφή της επίθεσης, με το όνομα του Τόνεϊ να έχει ακουστεί ότι αποτελεί στόχο, ωστόσο καμία κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Άλλωστε και η Μπρέντφορντ δεν φέρεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει.

Το στυλ παιχνιδιού του Μαρς δεν διαφέρει πολύ με αυτό του Μπιέλσα, οπότε δεν θα δούμε μεγάλες διαφορές συγκριτικά με πέρυσι. Τα κενά των Ραφίνια και Φίλιπς δείχνουν ότι καλύφθηκαν, ωστόσο πρόκειται για παίχτες χωρίς προηγούμενη εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ. Το ρόστερ αυξήθηκε σε αριθμό με νέους σε ηλικία παίχτες, δημιουργώντας έτσι μια ομάδα με μέλλον. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει αρχικά φέτος να παραμείνει στην κατηγορία και αυτός θα είναι ο στόχος.


Φούλαμ
Ήρθαν: Παλίνια (Σπόρτινγκ), Περέιρα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Εμπαμπού (Βόλφσμπουργκ), Σόλομον (Σαχτάρ), Λενό (Άρσεναλ)
Έφυγαν: Καρβάλιο (Λίβερπουλ), Σερί (Χαλ), Γουίλιαμς (Λίβερπουλ – λήξη δανεισμού)
Προπονητής: Μάρκο Σίλβα (2η σεζόν)

Στην πρώτη χρόνια του, γνωστού από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, Μάρκο Σϊλβα, η Φούλαμ κατάφερε να επανέλθει στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος την 18η αγωνιστική και έκτοτε παρέμεινε σε αυτή για τις υπόλοιπες 28 αγωνιστικές. Κατάφερε να σκοράρει 106 γκολ, δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του πρωταθλήματος, ενώ ο Μίτροβιτς πετυχαίνοντας 43 γκολ έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε μια σεζόν στην κατηγορία, το οποίο κατείχε ο Γουίτινχαμ με 42 γκολ από τη σεζόν 1992-1993.

Οι «Cottagers» δείχνουν ότι θα βασιστούν σε αρκετούς από τους παίχτες που τους έφεραν στη μεγάλη κατηγορία, καθώς μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να γίνονται αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Παλίνια και Περέιρα ήρθαν για να γεμίσουν το κέντρο της ομάδας, ενώ έκλεισαν και τον Εμπαμπού για το δεξί άκρο της άμυνας. Επίσης εκμεταλλεύτηκαν τον κανονισμό που αφορά παίχτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο με ομάδες της Ουκρανίας και ήρθαν σε συμφωνία με τον Σάλομον της Σαχτάρ για δανεισμό διάρκειας ενός έτους. Τελευταία και πιο σημαντική κίνηση η απόκτηση του Λενό από την Άρσεναλ, ο οποίος θα προσφέρει ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Στον αντίποδα ουδείς παίχτης της πρώτης γραμμής αποχώρησε, πλην του νεαρού Καρβάλιο, με προορισμό τη Λίβερπουλ, o οποίος έδειξε εξαιρετικά δείγματα την περσινή χρονιά. Ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Πραγματοποίησαν επίσημη προσφορά στη Γουέστ Χαμ για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Ισά Ντιόπ, λαμβάνοντας όμως αρνητική απάντηση, καθώς ενώ ο Ντέιβιντ Μόγιες έδειχνε αρχικά διατεθειμένος να αποχωριστεί τον Σενεγαλέζο αμυντικό, ήρθε ο τραυματισμός του Αγκέρ ο οποίος άλλαξε τα δεδομένα στα μετόπισθεν. Αν τελικά δεν καρποφορήσει η μεταγραφή του Ντιόπ, θα κινηθούν για τον δανεισμό του Σαρ από την Τσέλσι.

Βάσεις υπάρχουν και το απέδειξε η περσινή της πορεία, κάποιες κινήσεις σωστές σίγουρα έγιναν, ίσως να χρειάζονταν όμως άλλες 2-3 κινήσεις στην αμυντική γραμμή και στα άκρα της επίθεσης  για να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι έχει σοβαρές πιθανότητες παραμονής. Σημαντικό ρόλο φυσικά θα παίξει και ο Μίτροβιτς, ο οποίος προέρχεται μεν από τρομακτική χρονιά, αλλά στις δύο προηγούμενες παρουσίες του στα μεγάλα σαλόνια έδειξε να δυσκολεύεται αρκετά. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα όμως μας κάνουν να πιστεύουμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. 

Brentford - Fulham h2h 2 @ 2,25 x 10u, bet365


Μπόρνμουθ
Ήρθαν: Ταβερνιέ (Μίντλεσμπρο), Ρόθγουελ (Μπλάκμπερν), Φρέντερικς (Γουέστ Χαμ)
Έφυγαν: Μπράντι (Πρέστον), Ρόσσι (Κέμπριτζ), Κιλκένι (Στόουκ), Κέιχιλ (ελεύθερος), Καντγουελ (Νόριτς – λήξη δανεισμού), Φίλιπς (Λίβερπουλ – λήξη δανεισμού), Λερντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – λήξη δανεισμού), Ρότζερς (Μάντσεστερ Σίτι), Ντέιβις (Ίπσουιτς)
Προπονητής: Σκοτ Πάρκερ (2η σεζόν)

Από τις πρώτες αγωνιστικές, έδειξε ότι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να πάρει ένα από τα εισιτήρια της ανόδου. Το σερί των 15 αγωνιστικών χωρίς ήττα και η πρωτιά, διαδέχτηκε μία νίκη σε οκτώ αγώνες, αλλά με όπλο την αμυντική της λειτουργία και ηγέτες το Σολάνκε στην κορυφή της επίθεσης και τον Τράβερς κάτω από τα γκολπόστ, ο οποίος και αποτέλεσε και την έκπληξη της χρονιάς, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση όπου και κρατήθηκε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κορυφαία στιγμή για την ομάδα, η νίκη την προτελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι κόντρα στη Νότινγχαμ Φόρεστ, με την οποία κλείδωσε το δεύτερο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ.

Στα μεταγραφικά παρατηρείται μια στασιμότητα με μόλις τρεις προσθήκες παικτών μέχρι στιγμής. Ρόθγουελ και Φρέντερικς οι πρώτες κινήσεις της ομάδας για τους οποίους, όντας ελεύθεροι, δεν χρειάστηκε να δοθεί αποζημίωση στις Μπλάκμπερν και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα, ενώ προ ημερών προχώρησαν και στην απόκτηση του Ταβερνιέ έναντι 12 εκ. ευρώ από τη Μίντλεσμπρο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, είχαμε και αποχωρήσεις παιχτών. Και αν οι Μπράντι, Κιλκένι και Ρόσσι δεν θα λείψουν καθώς δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, η αποχώρηση των υπόλοιπων παικτών που αποκτήθηκαν πέρυσι ως δανεικοί δημιουργούν κενά στο ρόστερ. Τέλος, παρελθόν αποτελεί και ο Γκάρι Κέιχιλ, ο οποίος διανύει πλέον το 37ο έτος της ηλικίας του και δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Πρώτο φαβορί για τους περισσότερους να βρεθεί ξανά στην Τσάμπιονσιπ τη νέα χρονιά και όχι άδικα. Οι περισσότεροι παίχτες δεν έχουν παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ και δεν έχουν γίνει κινήσεις παικτών που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας, ενώ και οι νεοφερμένοι Ρόθγουελ και Φρέντερικς έχασαν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμών και είναι αμφίβολοι για τον εναρκτήριο παιχνίδι του Σαββάτου. Στα φιλικά η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του προπονητή της μετά το φιλικό με τη Ρεαλ Σοσιεδάδ, όπου μεταξύ άλλων είπε «δεν θεωρώ ότι είμαστε ανταγωνιστικοί αυτοί τη στιγμή, η ομάδα είναι χειρότερη από αυτή που τελείωσε την περσινή σεζόν, χρειαζόμαστε μεταγραφές». Με βάση αυτά σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν τελικά η Μπόρνμουθ βρίσκεται και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας.

Bournemouth Bottom at Xmas @4,5 x 5u, bet365

Νότινγχαμ Φόρεστ
Ήρθαν: Αβονιγί (Ουνιόν Βερολίνου), Μανγκαλά (Στουτγκάρδη), Γουίλιαμς (Λίβερπουλ), Νιακατέ (Μάιντς), Μπιανκονέ (Τρουά), Ρίτσαρντς (Μπάγερν), Ο’ Μπράιεν (Χάντσερσφιλντ), Τοφολο (Χάντερσφιλντ), Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χέντερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χένεσι (Μπέρνλι)
Έφυγαν: Σαμπά (Λανς), Φιγκεϊρέδο (Χάλ), Χόρβατ (Λούτον), Γκραμπαν (ελεύθερος),
Μπονγκ (ελεύθερος), Σπενς (Μίντλεσμπρο – λήξη δανεισμού), Γκάρνερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – λήξη δανεισμού), Ζινκερνάγκελ (Γουότφορντ – λήξη δανεισμού), Λόου (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – λήξη δανεισμού), Ντέιβις (Άστον Βίλα – λήξη δανεισμού)
Προπονητής: Στιβ Κούπερ (2η σεζόν)

Έξι ήττες και μια ισοπαλία στα επτά πρώτα παιχνίδια και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα συνέβαινε στο τέλος της σεζόν. Η νίκη επί της Χάντερσφιλντ την 8η αγωνιστική δεν άλλαξε την μάλλον ειλημμένη απόφαση, από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, για απομάκρυνση του προπονητή και τα ηνία του συλλόγου δόθηκαν στον Στιβ Κούπερ, ο οποίος με 22 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 6 ήττες στη συνέχεια κατάφερε να βάλει την ομάδα στα πλέι οφ ανόδου. Στα ημιτελικά απέκλεισε στα πέναλτι τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ στη συνέχεια κέρδισε με 1-0 τη Χάντερσφιλντ στον «τελικό των 200 εκατομμυρίων ευρώ» και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ.

Από τις τρεις νεοφώτιστες, είναι με διαφορά η πιο δραστήρια μεταγραφικά με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα
. Κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, ο Χέντερσον θα είναι ο αντικαταστάτης του Σαμπά, ο οποίος θα αγωνίζεται στη Λανς τη νέα χρονιά, ενώ αποκτήθηκε ως μπακ απ του Χέντερσον ο Χένεσι από την Μπέρνλι. Στην αμυντική γραμμή υπήρξαν οι περισσότερες προσθήκες με τους Νέκο Γουίλιαμς, Νιακατέ και Ρίτσαρντς να ξεχωρίζουν και τους Μπιανκονέ και Τοφολο να προσθέτουν βάθος αντικαθιστώντας επάξια τους Φιγκειρέδο, Σπενς και Λόου που αποχώρησαν. Στο κέντρο η αποχώρηση του Γκάρνερ, του οποίου έληξε ο δανεισμός και επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντικαταστάθηκε και με το παραπάνω από τον Μανγκαλά. Τέλος, Αβονιγί και Λίνγκαρντ ήρθαν για να αποτελέσουν τη γραμμή κρούσης της ομάδας καλύπτοντας τα κενά που άφησαν οι Γραμπάν, Ζίνκερνάγκελ και Ντέιβις.

Τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας από την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, επενδύθηκαν άμεσα, δείχνοντας ότι ήρθαν για να μείνουν. Κάτι τέτοιο μάλιστα ισχυρίζεται και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο. Παίκτες με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και αναγνωρισμένης αξίας ήρθαν για να δημιουργήσουν έτσι μια αξιόμαχη ενδεκάδα, ωστόσο οι αποχωρήσεις παιχτών που πέρυσι είχαν σημαντικό ρόλο, δημιούργησαν ένα κενό στον πάγκο σε κάποιες θέσεις. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα, οι μεταγραφικές κινήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί με ονόματα όπως ο Γουίλιαμ Καρβάλιο και ο Άλεξ Μορένο της Μπέτις να βρίσκονται στο στόχαστρο. Στόχος θα είναι φυσικά η παραμονή, και οι σωστές βάσεις για να επιτευχθεί δείχνουν να έχουν μπει.


Το πρώτα δύο μέρη του αφιερώματος θα τα βρείτε εδώ: Part 1, Part 2, ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι τρέχει διαγωνισμός στο fantasy της Premier League με έπαθλα συνδρομές διάρκειας 3 μηνών. Αναλυτικές οδηγίες εδώ


Γιάννης Ρούσσος, AlexM

Αρθρογραφία

Ποιοι Είμαστε

about us

Makrabet Twitter

MAKRABET TWITTER

Makrabet Facebook

2022 09 MAKRABET FB
01715262601